Lucan the Band


Lucan 'the Band' LUCAN 1998 - 2000
(Eigen werk: rock-symfo-etc.)

Hettie Zeilemaker - zang
Lucia Hebers - bas
Hans Elmers - gitaar
Bram v.der Land - drums

Vanaf oktober 1996 vroegen we elf bevriende muzikanten een partij mee te spelen. In maart 1998 was de cd klaar en werd de muziek in eigen beheer uitgebracht (met zeer luxe kleurenboekje) onder de naam Lucan (samenvoegsel LUCia hANs) met als titel The Journey. Op de cd staan 14 verschillende soorten ballads die sfeermatig doen denken aan de jaren zeventig (Pink Floyd, Gary Moore). De muziek is bijna geheel eigen werk.

De hele crew buiten Lucia en mij: Hans Spitzen - hammond en piano, Jennifer Moesker - keyboards, Hielke Hebers Sr. - piano, Henk Bour - keyboards, Ankie Koning - zang, Hettie Zeilemaker - zang, Johan Meyer (Jon Meyerjon) - zang, Mario van Veen - zang, Harrie Groenewold - drums, Albert Loonstra - drums, Bram vander Land - drums.

"There's no love", "Shades of passion", "Just can't choose", Shades of passion" en "Arabia" hiernaast zijn van "The Journey".

The Journey The Journey Lucan - Download

Na 'The Journey' wilden we verder met een vaste groep muzikanten. Daarvoor kozen we in april 1998 voor zangeres Hettie Zeilemaker en drummer Bram van der Land. In de studio werden vervolgens nieuwe nummers geschreven en gerepeteerd. Als gasten werden aangetrokken: Hans Spitzen op keyboards en Annemiek vander Steen op de dwarsfluit. In 1999 waren de opnames voor de cd genaamd Survival klaar.

De muziek op Survival is grimmiger dan de bluesy The Journey en omschrijft zich het beste als sympho-grunge-rock wentelend in passie en drama (wauw!). Up-tempo nummers en ballads wisselen elkaar af. Alhoewel het muzikale peil van de muziek hoog was, maar de toegankelijkheid klein, werd de cd minder goed ontvangen dan zijn voorganger.

"Me", "Bird and the tree", "I won't touch you", "Broken heart", "I ain't got no-one" en "Brother" hiernaast zijn van "Survival".

Survival (the Remaster) Survival (the Remaster) Lucan - Download

Mei 2003 is Survival opnieuw gemasterd en in kleine oplage gereleased. De sound is nu breder en helderder (de muziek blijft even dramatisch ... ;-)).

De band heeft ook niet opgetreden, bij gebrek aan belangstelling voor bands met eigen muziek en een niet trendy repertoire.
(Ik weet het, dat klinkt wat zuur, maar zo voelde ik het toen ook en nog wel een beetje. Aan de andere kant zouden Lucia en ik waarschijnlijk niet toe zijn gekomen aan het maken van onze volgende cd's in die speciale vorm en dat zou heel jammer zijn geweest. Je ziet maar weer: de perfectie van een geheel laat zich pas achteraf beschrijven)