Lucan


Lucia Hebers - drums en bas, Hans Elmers - gitaar, zang en keyboards
met Special guest: Hans Spitzen - vleugel en hammond (Home)

Dus gingen we als duo aan de slag, met als inzet de accoustische gitaar als basis
(voor de verandering ;-)). Lucia was inmiddels helemaal into drummen geraakt, oefende zich regelmatig blessures en ging daarnaast een heel scala aan teksten schrijven. Ik bleek ineens ook weer veel inspiratie te hebben en we hadden al snel genoeg songs.
Het heeft geresulteerd in een vrij rustige cd met een spirituele inslag, geinspireerd door o.a. de boeken van Neale Donald Walsch (die ik een ieder geheel vrijblijvend bijzonder kan aanbevelen).
De titel is ontleend aan drie soorten van home-gevoel: het thuiskomen in een vertrouwd huis, het vinden van je eigen innerlijke kern en tenslotte het terugkomen in het leven na deze incarnatie.(Bent u dur nog?!)

Lucan - Home Home Lucan - Download


Hier is dan: 'Namaste', die we in de loop van 2003 hebben afgerond.
Hij/zij is geheel geworden wat ons voor ogen stond en we zijn er dus heel blij mee en trots op.
Doordat we allebei onze banen hadden opgezegd, konden we veel meer aandacht aan de composities en arrangementen besteden.

Namaste Namaste    Lucan - Download

Lucia Hebers - drums en bas
Hans Elmers - gitaar, zang en keyboards

Special guests:

Leo Kuilder - vleugel en Wim de Bos - klarinet (Namaste)
Nanke Flach - vleugel (Open)

Inmiddels is het weer eind 2004 en hebben wij 'Open' gebaard. Geheel anders dan de vorige cd's gaat het hier niet om liedjes en is de cd ook veelal instrumentaal. Rocky, funky, freaky en spacy.
Vier lange stukken, die weer uit allerlei korte pluimages bestaan.

Open Open    Lucan - Download

Nu schrijven we sept. 2006 en hebben wij 'Best Out Of Three' uitgebracht. Door de nodige ongemakken geplaagd, zijn we nu pas begonnen met nieuwe opnames. Maar omdat de laatste 3 cd's (Home, Namaste en Open) eigenlijk een 3-luik zijn, hebben we besloten om daar eerst eens een goede geremasterde samenvatting van te geven.

Best Out Of Three Best Out Of Three    Lucan - Download


Er gebeurt 'Live' allemaal niet zoveel naast alle opnames, dus hier maar even twee live-fotootjes van een zeer gezellige sessie in het Muziekcafe Winsum 6 juni 2003.

Lucia sessie Muziekcafe Winsum Hans sessie Muziekcafe Winsum